Air France återupptar trafiken till Göteborg

Air France och KLM fortsätter att expandera trafiken till Sverige och från den 27 juli återupptar Air France sina flygningar till Göteborg från Paris Charles de Gaulle som då börjar att flygas med ett reducerat antal avgångar jämfört med före coronakrisen.

Air France och KLM fortsätter att öka antalet avgångar från Sverige till naven i Amsterdam och Paris och vidare ut i Europa och världen. Den 27 juli återupptar Air France direktlinjen mellan Göteborg och Paris och redan i början av augusti kommer det finnas 63 avgångar per vecka att välja på i Sverige med Air France och KLM, jämfört med 21 i mitten av juni.

”Vi ser tydligt att intresset för att resa ökar. Sökvolymerna har ökat markant sedan UD öppnade upp för resande till ett urval av länder. Frankrike är populärt varför det känns väldigt bra att kunna erbjuda en direktlinje också från Göteborg. För oss är det viktigt att finnas där för våra kunder och att kunna erbjuda en säker och hållbar resa”, säger Martin Kotte, Sales manager Air France KLM, Sverige.

Air Frances beslut att återuppta sina flygningar till Göteborg innebär att det blir trafik till Paris fyra gånger i veckan och 21 avgångar i veckan med KLM till Amsterdam från flygbolagskoncernen. Air France kommer att trafikera Göteborg med Embraer 190-flygplan från dotterbolaget HOP! som ska flyga Göteborg-Paris på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar.

”Vi kan glädjande nog se ett ökat intresse att besöka Västsverige samt för svenskar att resa för att exempelvis hälsa på släkt och vänner eller affärsbekanta utanför Sverige. Paris ser vi som en väldigt populär destination i sig, samtidigt som det ger möjligheter att resa vidare i Europa eller ut i världen”, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

(Foto: Kambui)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.