Väntade tapp för SAS och Norwegian men ljusglimtar finns

Det blev stora förväntade passagerartapp både för SAS och Norwegian i juni. Det börjar trots allt att ljusna för de båda flygbolagen, SAS som ökade antalet passagerare med 270 000 jämfört med maj och i juli drar Norwegian igång flera nygamla linjer igen.

Som ett resultat av den pågående COVID-19-pandemin, blev det totala antalet passagerare för månaden 86 procent lägre jämfört med förra året för SAS. Från mitten av juni fördubblade bolaget dock kapaciteten till 30 flygplan och i juli tas ytterligare 15 flygplan tillbaka i drift.

SAS ökar kapaciteten och antalet passagerare, eftersom länder nu successivt öppnar upp. Jämfört med förra månaden har kapaciteten ökat med 251 miljoner säteskilometer och antalet passagerare har ökat med nästan 270 000. I förhållande till förra året hade SAS i juni
91 procent lägre kapacitet och 86 procent färre passagerare.

”Vi är glada att kunna välkomna fler passagerare ombord, när vi nu långsamt börjar återuppbygga vårt nätverk och öka tillgängligheten till, från och inom Skandinavien”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS.

För Norwegians del var juni-siffrorna något sämre då man hade 97 procent färre passagerare än juni 2019. Det innebar att man flög 113 000 passagerare i juni 2020 jämfört med nästan 3,5 miljoner passagerare i juni 2019. Under juli kommer Norwegian dock att börja expandera igen med flera nya linjer från både Sverige, Danmark och Norge som varit det enda land Norwegian trafikerat under juni.

(Foto: Aeroprints.com)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.