easyJet ska stänga tre baser i Storbritannien

Två av fyra Londonbaser stängs och ytterligare en i Storbritannien ser ut att gå samma öde till mötes hos easyJet när det brittiska lågprisflygbolaget för diskussioner med fackförbund om att minska arbetsstyrkan med 30 procent.

Londonbaserna på Southend och Stansted-flygplatserna ska tillsammans med en bas i Newcastle stängas när easyJet nu påbörjat förhandlingar med fackförbund om att minska arbetsstyrkan hos lågprisflygbolaget med 30 procent enligt BBC. Samtliga tre flygplatser där baserna kommer att försvinna kommer dock fortsatt att ha trafik med easyJet.

Reduceringen av arbetsstyrkan innebär att 5 000 jobb riskerar att gå förlorade och precis som många andra flygbolag räknar easyJet inte med att efterfrågan på resor kommer att vara särskilt stor före år 2023.

”Miljön med en lägre efterfrågan gör att vi behöver färre flygplan och har mindre möjligheter till arbete för våra anställda. Vi har åtagit oss att arbeta konstruktivt med våra anställdas representanter över hela nätverket i syfte att minimera arbetsförluster så långt som möjligt.” säger easyJets svenske VD Johan Lundgren uppger BBC.

easyJet har sju Airbus-flygplan baserade på Stansted-flygplatsen utanför London med 335 besättningsmedlemmar. På den andra London-basen som kommer att försvinna, Southend, är easyJet det största flygbolaget och har där fyra flygplan baserade. I Newcastle har easyJet tre Airbus-flygplan och 157 besättningsmedlemmar baserade. I London kommer easyJet att ha kvar baser på Luton-flygplatsen där man har sitt huvudkontor och på Gatwick.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.