Air Leap inför krav på ansiktsmask

Från och med idag den 6 juli inför Air Leap krav på ansiktsmask för samtliga passagerare från att man går in i flygplatsterminalen tills man lämnar terminalen på destinationsflygplatsen. Detta då EASA skärpt sin rekommendation till flygbolag och flygplatser om ansiktsmask.

Från idag, den 6 juli, blir det obligatoriskt att bära ansiktsmask ombord på Air Leaps flygningar efter skärpta rekommendationer från EASA till flygbolag och flygplatser. Passagerare som är bokade på flygningar de närmsta kommande veckorna kommer bli kontaktade av Air Leap med den nya informationen.

”Vi följer ständigt utvecklingen vad gäller Covid-19 och känner att ett hårdare krav på ansiktsmask är nödvändigt för att våra passagerare ska känna sig tryggare med oss ombord. Covid-19 är ett lömskt virus där vi alla måste göra vad vi kan för att stoppa spridningen”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

Kravet på ansiktsmask kommer att gälla under hela resan, redan vid inträde i flygplatsterminalen tills dess att man lämnar den ankommande flygplatsen. Kravet på ansiktsmask gäller för samtliga passagerare från 6 år och uppåt uppger Air Leap i ett pressmeddelande.

Förutom att alla passagerare ska bära ansiktsmask under hela resan har Air Leap bland annat tillfälligt stoppat all servering ombord, tagit bort all icke-nödvändiga lösa artiklar från stolsfickan och gör vad man kan för att skapa så stor social distansering som möjligt ombord. Dessutom byts luften i en flygplanskabin ut ut kontinuerligt. All luft som strömmar in i kabinen går via fläktar i taket som trycker luften nedåt och därmed minskar spridningen av luftburna droppar. 

Air Leap uppger också att alla bolagets flygplan städas och rengörs med ett medel som inte bara ger en omedelbar desinficerande verkan utan också ett preventivt skydd i enlighet med EASA:s regelverk.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.