Swedavia rekommenderar att munskydd ska bäras

Efter nya direktiv från EASA rekommenderar nu Swedavia att alla passagerare ska bära munskydd när man vistas på flygplatserna.

Munskydd rekommenderas av EASA att bäras under hela resan med flyg, från det att man kliver in i terminalen på avreseflygplatsen tills man lämnar terminalen på ankomstflygplatsen. Många flygbolag har krav på munskydd ombord och nu rekommenderar även Swedavia att samtliga resenärer ska bära munskydd på de tio flygplatserna som det statliga flygplatsbolaget driver enligt Sveriges Radio.

Hur landets övriga flygplatser ställer sig till EASAs säkerhetsprotokoll är oklart, men det är troligt att alla kommer att följa EASAs rekommendation om att munskydd ska bäras under hela vistelsen på en flygplats.

(Foto: Daderot)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.