Widerøe startar ny utrikeslinje trots pandemi

Trots det rådande läget väljer Widerøe att starta en ny utrikeslinje från Bergen till Storbritannien då det är mer lönsamt att flyga utrikes än inrikes på grund av de norska flygavgifterna.

Den 31 augusti startar Widerøe en ny utrikeslinje då man börjar flyga mellan Bergen och London Southend. Sträckan startas alltså mitt under rådande coronapandemi och i nuläget finns det dessutom krav på 14-dagars karantän för de allra flest när de reser till Storbritannien. Detta hindrar dock inte Widerøe då avgiftsstrukturen i Norge är sådan att det är mer lönsamt att flyga utrikes än inrikes och troligen hoppas man även att karantänskravet ska vara bort i slutet på augusti.

Bergen-London ska flygas två gånger i veckan, måndagar och fredagar med en Embraer 190-E2 som har plats för 114 passagerare i Widerøes konfiguration och ger en flygtid på en timme och 50 minuter på sträckan. Den nya linjen till London öppnar även upp för snabbare resor från Kristiansand, Stavanger, Florø, Sandane, Sogndal, Hovden, Molde och Ålesund till London via Bergen uppger Widerøe i ett pressmeddelande.

”Vi stärker vårt fokus på Bergen som nav för trafik i hela landet”, säger Widerøes kommersielal chef Christian Skaug. Med detta bygger vi på nätverket Widerøe har utvecklat i och runt Bergen och Västra Norge under de senaste åren. Vi börjar försiktigt, men om vi ser att erbjudandet är väl mottaget kommer vi att överväga att lägga till fler avgångar varje vecka”, avslutar Skaug.

London-linjen blir Widerøes tredje utrikeslinje från Bergen. Sedan tidigare flyger man till Aberdeen och Liverpool från den norska kuststaden.

(Foto: Jan Einar Fardal/Widerøe)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.