easyJet tillbaka på Arlanda med ny linje till London

Det brittiska lågprisbolaget easyJet återvänder till Stockholm Arlanda Airport efter tre månaders uppehåll och lanserar en ny direktlinje till London Gatwick samtidigt som de återupptar trafiken till Berlin, Geneve och Milano i juli.

easyJet återkommer till Stockholm Arlanda efter sitt uppehåll under COVID-19 pandemin med en ny direktlinje till den brittiska huvudstaden den 20 juli. De kommer att trafikera sträckan Stockholm Arlanda-London Gatwick 4 gånger i veckan året runt med en Airbus A320. Flygbolaget är ensamma på sträckan Arlanda-Gatwick, medan SAS och British Airways flyger Arlanda-Heathrow. easyJet flög så sent som i höstas Arlanda-London Luton.

”Vi är mycket glada över att återuppta flyg mellan London Gatwick och Stockholm från den här månaden och välkomna kunderna ombord. Naturligtvis är säkerheten och välbefinnandet för våra kunder och besättningen vår högsta prioritet. Därför har vi genomfört ett antal åtgärder som förbättrar säkerheten vid varje del av resan från desinficering av flygplanet till att kräva att kunder och besättning ska bära masker, säger Ali Gayward, UK Country Manager på easyJet.

easyJet återupptog också trafiken till Berlin Tegel den 1 juli, följt av Milano Malpensa den 31 juli och Geneve i september. Förändringar i flygmarknaden efter nedstängningen under pandemin har medfört att möjligheter uppstår att trafikera linjer som tidigare flugits av andra flygbolag på Arlanda. Ett flertal flygbolag är nu tillbaka på Swedavias tio flygplatser och trafiken ökar successivt under sommaren, framförallt till europeiska destinationer, för att trappas upp till hösten. 

”Det är oerhört glädjande att också easyJet är tillbaka på Arlanda dels genom att återuppta trafik till flera av deras befintliga populära destinationer och dessutom med en ny direktlinje till London Gatwick. Vi ser med tillförsikt fram emot att få tillbaka mer flygtrafik och resenärer på våra flygplatser när situationen har stabiliserats, gränserna är öppna och reseavrådan borttagen”, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell utveckling på Swedavia. 

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.