Air Leap wet-leasar och all personal tillbaka i fullt arbete igen

Från och med den 1 juli är Air Leap klara med permittering av sina anställda och återgår till normaldrift tack vare sin expansion under coronapandemin som även kräver wet-leasing av tre flygplan för att få ihop trafikprogrammet.

Precis som många företag i Sverige och i världen drabbades Air Leap av Covid-19 pandemin som svept över världen och korttidspermittering blev en möjlighet att klara den tuffaste perioden. Nu är det dock ingen som är korttidspermitterade på Air Leap då man sedan den 1 juli återgått till normaldrift.

Trots den rådande pandemin och tufft läge för flygbranschen har Air Leap valt att expandera med flertalet nya linjer i Sverige. Air Leap är också ett av ytterst få flygbolag i världen som för tillfället letar efter nya kollegor, både till den operativa men också kommersiella delen. 

”Jag vill börja med att tacka alla fantastiska kollegor som tillsammans kämpat sig genom denna storm. Nu går vi in i ett nytt skede där vårt mål är att bli en ledande aktör på den regionala marknaden i Norden”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Air Leap expansion innebär att man har tagit hjälp av både Sveaflyg och Nyxair som ska flyga med tre stycken Saab 2000, från Bromma till Göteborg, Malmö och Ängelholm Helsingborg, för att klara av den kraftfulla expansionen. Air Leap planerar även att ta sin första egna ATR 72 i drift under augusti månad för att under hösten fortsätta fasa in fler ATR 72.

”Vi har sett ett flertal öppningar till nya linjer under pandemin som gör att vi vill flytta fram våra positioner när andra drar ner. Vår expansion nu, är en del av vår långsiktiga vision och satsning”, säger Jon Melkersson.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.