Aeromexico ansök om konkursskydd

Det mexikanska flygbolaget Aeromexico har blivit det senaste flygbolaget i Syd/Latinamerika att ansöka om rekonstruktion och konkursskydd på grund av coronapandemin.

De två största flygbolagen i Sydamerika, Avianca och LATAM Airlines får nu sällskap av Mexikos största flygbolag Aeromexico i rekonstruktion och konkursskydd under amerikanska ”Chapter 11”. Aeromexico kommer att fortsätta flyga under rekonstruktionen och håller fortsatt kvar vid sitt mål att öka antalet flygningar under de kommande veckorna rapporterar Reuters.

Aeromexico befinner sig nu i samtal med långivare till bolaget som en del av rekonstruktionen som dock inte omfattar bolagets lojalitetsprogram, Club Premier enligt flygbolaget.

”Vår bransch står inför enorma utmaningar på grund av betydande minskningar i efterfrågan på lufttransporter världen över, och därför är vi engagerade i att vidta nödvändiga åtgärder så att vi kan fungera effektivt i detta nya landskap,” säger Andres Conesa, VD för Aeromexico, i ett uttalande.

Det spås att flera flygbolag kommer att försvinna i Syd/Latinamerika på grund av coronapandemin då länderna där till skillnad från Europa och USA inte valt att godkänna några ekonomiska stödpaket till flygbolagen. Aeromexicos moderbolag Grupo Aeromexico ägs till 51 procent av Delta Air Lines som även äger 20 procent av LATAM som också befinner sig i rekonstruktion.

Aeromexico flyger enbart med Boeing-flygplan, 50 stycken 737 samt 19 787 och har sitt nav i Mexiko City. Bolagets regionala dotterbolag Aeromexico Connect flyger dock med drygt 50 Embraer-flygplan.

(Foto: Eddie Maloney)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.