Lufthansa – 50 procent av flottan tillbaka i oktober

I slutet av oktober ska 380 flygplan vara i drift när Lufthansa Group ska flyga till över 90 procent av sina kort- och medeldistansdestinationer. Samtidigt ska bolaget också flyga till drygt 70 procent av sina långlinjedestinationer.

Lufthansa ser noterbara förändringar i bokningar som bolagets passagerare vill göra och därför påbörjar bolaget att planera på lite längre sikt och gör nu färdigt trafikprogrammet fram till slutet på sommarsäsongen, den 24 oktober. I ett pressmeddelande skriver Lufthansa Group att hälften av koncernens flotta kommer att vara i drift i oktober, vilket innebär att man ska flyga med 380 flygplan.

”Allt eftersom öppnas gränserna igen. Efterfrågan ökar på kort sikt men också på lång sikt. Vi utvidgar därför vårt trafikprogram och vårt globala nätverk och fortsätter med vår omstart. Jag är glad att vi kan nu erbjuda våra gäster ännu fler förbindelser till alla delar av världen med alla Lufthansa Group-flygbolag via alla nav, ”säger Harry Hohmeister, ledamot i styrelsen för Lufthansa.

Beskedet att sätta fler flygplan i drift innebär också att Lufthansa Group kommer att flyga till 90 procent av sina kort- och medeldistanslinjer och 70 procent av sina långlinjedestinationer i oktober. Många av destinationerna kommer dock att trafikeras med ett färre antal avgångar än vad som gjordes före coronakrisen.

I Lufthansa Group ingår bland annat Lufthansa, Brussels Airlines, Swiss, Austrian Airlines och Eurowings.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.