Klimataktivister slog till igen

Under tisdagsmorgonen har fler klimataktivister hindrat ett flygplan från att lyfta från Göteborg och på Visbys flygplats har en person gripits av polis för förberedelse till luftfartssabotage.

På måndagskvällen blev SAS flygning SK 2184 från Ängelholm till Stockholm Arlanda en timme och 45 minuter försenad då en klimataktivist från nätverket Extinction Rebellion limmat fast sin händer på nosen på flygplanet. Under tisdagen fortsatte nätverket sitt agerande på Göteborg Landvetter där ytterligare ett SAS-plan hindrades från att lyfta till Stockholm Arlanda under tisdagsmorgonen.

På SAS flygning från Göteborg till Stockholm var det enligt polisen två män som vägrade sätta sig ner i planet när man skall börja taxa ut. Personalen ombord vädjar till dem att hörsamma direktiven men de vill inte samarbeta på något vis. Polisen tillkallades och grep de båda männen som är i 65 samt 40 års åldern. De båda gripna är misstänkta för brott mot luftfartslagen.

Samtidigt i ankomsthallen på Landvetters flygplats har det pågått en demonstration av cirka 10 – 12 personer med samma budskap. De uppmanas av polis att lämna hallen och gör det då de saknar tillstånd.

Även på Visbys flygplats rapporteras det om att en person gripits för förberedelse till luftfartssabotage.

(Foto: Kalle Sanner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.