Sunclass Airlines återupptar trafiken i juli

Den 25 juli återupptar Ving sina flygningar och Sunclass Airlines kommer med det upp i luften igen. Till en början blir det flygningar till Kroatien, Grekland och Spanien.

Från den 25 juli kan soltörstande svenskar åter igen resa till Medelhavet med Ving. Sedan reseavrådan släpptes har företaget jobbat intensivt med att få flyg och hotell redo för ”take off”. Parallellt har ett arbete gjorts med utökade säkerhetsrutiner för tryggt resande under pandemin samt generösare villkor vid nybokningar.

Vings beslut att återuppta sin verksamhet igen från den 25 juli innebär att koncernens flygbolag Sunclass Airlines återigen kommer upp i luften. De resor som Ving startar upp i juli och augusti kommer att gå till Grekland, Spanien och Kroatien. Avreseflygplatser i Sverige kommer att vara Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Även SAS kommer att flyga en del för Ving under sommaren. Trafiken ser även ut att komma igång i Norge, Finland och Danmark under sommaren.

”Vi ser positivt på att UD lättat på reseavrådan och att länderna inom EU börjar samordna allt mer. Vi vet att det finns ett stort sug efter att resa och är glada över att nu kunna lansera vårt sommarprogram till våra mest populära destinationer och hotell”, säger Magnus Wikner, Koncernchef på Ving/Vinggruppen i Norden.

Sunclass Airlines har åtta Airbus A321 och fyra Airbus A330 i sin flotta och beskedet att man nu kommer igång med flygningarna innebär att det under de mest hektiska dagarna kommer det att vara sju till åtta A321-flygplan som flyger enligt check-in.dk. Det är dock förändringar att vänta inom Sunclass framöver på grund av coronakrisen, det har dock inte skett några uppsägningar inom flygbolaget ännu då det inte är möjligt när de anställda är korttidspermitterade.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.