Jet Time går i dvala – 90 procent av de anställda sägs upp

Danska Jet Time säger upp 90 procent av sina anställda och kommer tidigast att återuppta sin verksamhet i slutet på oktober då vintertidtabellen börjar.

Det danska flygbolaget Jet Time som inriktar sig på att flyga charter på uppdrag av researrangörer i Norden tvingas nu att säga upp över 90 procent av sina anställda i Danmark vilket innebär att 313 av 342 anställda förlorar sina jobb enligt DR. Jet Times verksamhet har helt frusits sedan coronakrisen gjort sig till känna då charterarrangörerna i princip ställt in alla resor. Jet Time har även ett 60-tal anställda i Finland som inte ser ut att sägas upp, istället förlängs permitteringen för dessa enligt finska permitteringsregler.

Enligt check-in.dk kommer Jet Time att fortsatt ligga i dvala och tidigast återuppta sin verksamhet när vintertidtabellen börjar i slutet på oktober. Det finns dock planer på att Jet Time kan ligga i dvala i upp till ett helt år om efterfrågan på resor inte kommer tillbaka förrän då och under tiden kommer de kvarvarande anställda att arbeta med att upprätthålla flygbolagets certifikat och godkännanden.

Jet Time menar att de danska hjälppaketen till näringslivet inte varit tillräckliga för att klara sig igenom krisen. Bolagets VD Jørgen Holme säger till check-in.dk att de kortsiktiga hjälppaketen från den danska regeringen inte är tillräckliga genom den pågående långvariga krisen. Dessutom säger Holme att detta är den värsta dagen (torsdag 25/6) i hela bolagets historia när man tvingats säga upp över 90 procent av de anställda.

Före coronakrisen hade Jet Time elva Boeing 737-700/800 i sin flotta men just nu är endast åtta flygplan kvar, två -700 och sex -800 enligt Planespotters. Under gårdagen försvann ytterligare en Boeing 737-800 ur flottan enligt check-in.dk och det utesluts inte att fler flygplan kommer att lämna Jet Time på grund av coronakrisen.

(Foto: Mark Harkin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.