Airbus A380 snart tillbaka hos Emirates

Från mitten av juli kommer Emirates att återaktivera ett antal av sina Airbus A380 på flygningar till främst London Heathrow och Paris Charles de Gaulle.

Den 7 juli öppnar Dubai upp för affärs- och fritidsresenärer igen vilket är ett välkommet besked för Emirates. Flygbolaget kommer med anledning av lättnaderna i landet att återigen sätta superjumbon Airbus A380 i trafik. Från den 15 juli kommer Emirates att återigen flyga med A380 från Dubai till London Heathrow och Paris Charles de Gaulle enligt bolagets officiella Twitter-konto.

Emirates VD Tim Clark har tidigare sagt att A380-flygplanet kommer att bli ett av de största offren för coronakrisen. Samtidigt menar Clark att det vore dumt att helt utesluta stora widebody-flygplan för den närmaste framtiden och pekar på att A380 visat sig varit framgångsrikt hos Emirates. Dessutom tror Clark att om bränslepriserna ligger kvar på samma nivåer som idag så är superjumbon från Airbus ett enormt starkt alternativ enligt Flight Global.

Emirates har 115 stycken Airbus A380 och alla har varit parkerade sedan slutet på mars på grund av coronapandemin. Bolaget har flera olika kabinkonfigurationer på sina A380 och den som kan ta mest passagerare har 615 stolar och nu återstår det att se om det går att fylla stolarna även under coronapandemin. Sedan slutet på mars har Emirates enbart flugit passagerarflygningar med sina Boeing 777.

(Foto: Gonzo.Lubitsch)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.