Air Asia: Robust efterfrågan är tillbaka

Det fanns länge en oroande tid då det var oklart var i från uppgången efter coronakrisen skulle komma, men nu syns det uppmuntrande bokningssiffror igen enligt Air Asias VD Tony Fernandes.

Asien är den del av världen som hittills återhämtat sig mest i svallvågorna av coronakrisen. Kapaciteten i världsdelen ligger ungefär på 50 procent av 2019 års nivåer och lågprisbolaget Air Asias VD Tony Fernandes berättade om uppmuntrande bokningsiffror under ett webbinarium under förra veckan.

”Där var en tidpunkt då man inte kunde se var ljuset skulle komma i från, men nu kommer en robust efterfrågan tillbaka”, säger Tony Fernandes under webbinariet som anordnades av Credit Suisse och som Flight Global rapporterar om.

Tony Fernandes pratar även om skillnaderna för lågprisflygbolagen i Europa och Asien. Fernandes sade bland annat att lågprisflygbolagen i Asien inte har behövt att dumpa sina priser då man inte konkurrerar mot fullkostnadsbolag som fått statligt stöd vilket ofta blivit fallet i Europa på grund av coronakrisen. Fullkostnadsbolagen i Asien måste istället sätta igång med att vara lönsamma och därför ser man ökade biljettpriser från fullkostnadsbolag just för att de måste tjäna pengar enligt Tony Fernandes.

(Foto: Deepak G Goswami)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.