SAS öppnar fler linjer och lägger till fler avgångar

Ett ökat intresse och en ökad efterfrågan för resor i Europa gör att SAS öppnar ytterligare sju linjer från Köpenhamn i juli och samtidigt ökar man antalet avgångar på flera linjer man redan trafikerar, bland annat långlinjerna.

En ökad efterfrågan på resor i Europa i kombination med förändrade reserekommendationer i Danmark gör att SAS väljer att starta ytterligare sju linjer från Köpenhamn i sommar enligt ett pressmeddelande. Det är flygningar till främst semesterdestinationer kring Medelhavet som läggs till trafikprogrammet i juli men även Warszawa får SAS-trafik igen. De övriga destinationerna som SAS lägger till från Köpenhamn i juli är Kreta, Olbia, Venedig, Pisa, Pula och Thessaloniki.

Samtidigt väljer SAS att även öka antalet avgångar på nio befintliga linjer från Köpenhamn. Det är dels linjerna till Aten, Malaga, Nice, Reykjavik, Färöarna och dels huvudstadslinjerna till Stockholm och Oslo som får fler avgångar. Även långlinjerna till Chicago och New York får mer trafik under juli och enligt Airlineroute kommer SAS att flyga till Chicago fyra gånger i veckan och till New York fem gånger i veckan under juli.

I pressmeddelandet skriver SAS också att fler destinationer från Norge, Sverige och Danmark stegvis kommer att adderas när efterfrågan återkommer. Sedan tidigare har SAS sagt att man ska öka antalet aktiva flygplan i flottan från 30 till 40 i juli i takt med att man börjar flyga fler avgångar och till fler destinationer. Den planerade trafiken i juli motsvarar ungefär 30 procent av SAS produktion under samma period förra året.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.