KLM vill flyga till så många destinationer som möjligt

5 000 flygningar i juli och 11 000 flygningar i augusti. Det är KLMs plan när man allt eftersom ökar kapaciteten igen och under sommaren ska runt 80 procent av bolagets destinationer i Europa ha trafik till och från Amsterdam igen.

Ett kraftigt ökat antal flygningar i juli och augusti jämfört med april när KLM nådde sin botten, på grund av coronakrisen, är planen för det nederländska Skyteam-bolaget under sommaren. I juli ska KLM genomföra 5 000 flygningar och i augusti ska det mer än fördubblas då man planerar att genomföra 11 000 flygningar. Totalt blir det alltså 20 000 flygningar i juli och augusti vilket är relativt nära till 2019 års nivåer då KLM flög 22 000 gånger under juli samt augusti.

KLM har valt att starta upp så många destinationer som möjligt istället för att sätta in många avgångar på ett fåtal linjer och i juli ska man flyga till 80 procent av sina normala destinationer i Europa. Samtidigt ska tre fjärdedelar av långlinjedestinationerna trafikeras från Amsterdam Schiphol under sommaren. I ett pressmeddelande uppger KLM dock att ungefär hälften av trafiken på långlinjenätet enbart är fraktflygningar.

För Sveriges del innebär detta att KLM trafikerar Stockholm Arlanda och Göteborg med två respektive en daglig avgång till och från Amsterdam under juli. Både Växjö och Linköping blir dock utan trafik med KLM i sommar. Från den 3 augusti är däremot både Växjö och Linköping med i trafikprogrammet igen, men det är troligt att KLM inte valt att justera sitt trafikprogram för augusti ännu då antalet dagliga flygningar från Amsterdam ökar från 140 till 360 mellan den 2 och 3 augusti.

(Foto: Roel Hemkes)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.