PLAY redo att trycka på startknappen i höst

Det nya isländska lågprisflygbolaget PLAY som bildats av före detta WOW Air-anställda kommer allt närmare lansering och i höst är det tänkt att de första flygningarna ska ske.

I mars 2019 försattes det isländska lågprisflygbolaget WOW Air i konkurs. Många är överens om att det var en för snabb expansion med introducering av widebodyflygplan som förstörde lågprisbolaget som hann växa till en stark konkurrent till Icelandair med trafik mellan Europa och Nordamerika via Island. Efter WOW Air har det kommit flera rapporter om ett nytt lågprisbolag på Island. Dels genom att nya ägare ska starta WOW Air igen och dels ett helt nytt initiativ med namnet PLAY som närmar sig sin första flygning som ska ske i höst enligt Aerotelegraph.

PLAY har nyligen lanserat en hemsida och bolagets VD, tidigare WOW Air-anställd, Arnar Már Magnússon, säger att man räknar med att få sitt AOC, operativt drifttillstånd, godkänt ”snart”. Dessutom har PLAY tecknat ett avtal med ett leasingbolag om flygplan. När planerna om PLAY lanserades under 2019 var det Airbus A321 som gällde, men nu vill VD:n inte uppge vad det är för flygplanstyp som man tecknat avtal om. På bolagets hemsida är där dock en animation som visar ett Airbus-flygplan.

Trafikupplägget PLAY ska arbeta efter är precis det som föregångaren WOW Air och Icelandair arbetar efter. Det innebär att man ska flyga linjer från Europa till Reykjavik-Keflavik för att där förbinda de europeiska linjerna med flygningar till Nordamerika och då med Keflaviks flygplats som nav i verksamheten. Trots det liknande trafikupplägget säger Arnar Már Magnússon att man vill undvika konkurrens med Icelandair.

Till en början ska PLAY flyga med ett flygplan, men detta kan snabbt utökas om det finns ett behov enligt flygbolagets hemsida.

(Foto: PLAY)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.