TUI:s fem flygbolag ska bli ett

TUI-gruppens fem flygbolag ska bli ett och flygplansflottan ska bli mindre. Detta ska spara pengar och innebär att man kan dra ner på personal för att bättre matcha den rådande efterfrågan på flygresor.

TUI Group har precis som alla andra researrangörer drabbats otroligt hårt av coronapandemin och efter pandemin spås det råda en lägre efterfrågan på resor de kommande åren. Med bakgrund av detta och att TUI redan före coronapandemin hade en för stor flygplansflotta i Tyskland är det förändringar att vänta inom koncernens fem flygbolag, TUI fly Nordic, TUI fly Netherlands, TUI fly Deutschland, brittiska TUI Airways och TUI fly Belgium.

I ett pressmeddelande framgår det att TUI avser att föra samman alla fem flygbolag till ett flygbolag. Detta innebär att TUIs flygverksamhet kommer att vara baserad i Hannover samtidigt som jobb inom den tekniska avdelningen, administration och besättningspersonal kommer att försvinna. Minskningen kommer av att man ska minska flygplansflotta inom TUI Group och i Tyskland innebär det en halvering av flygplansflottan från dagens 39 stycken.

Hur TUI fly Nordic kommer att påverkas av TUI-gruppens besked att bilda ett större flygbolag är oklart. Det nordiska flygbolaget i TUI-gruppen som har sin bas på Arlanda flygplats har en flygplansflotta som består av två Boeing 737 MAX, en Boeing 737-800 och två Boeing 767-300ER som samtliga står parkerade på grund av coronapandemin enligt Planespotters.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.