Icelandair fortsätter förhandlingar – ska flyga 26 linjer i sommar

Förhandlingar med olika parter innebär att Icelandair skjuter upp sin deadline för när man ska komma med ett aktieerbjudande i bolaget. Dock står det klart att man ska flyga på 26 linjer i sommar.

Icelandiar Group har varit tvungna att skjuta upp sin deadline från den 15 juni till den 29 juni för när man ska kunna presentera ett aktieerbjudande i Icelandair. Orsaken är att förhandlingar med olika partners drar ut på tiden, däribland diskussioner med flygbolagets kabinpersonal och fackförbundet FFI. Flight Global skriver att Icelandair är oroade över att förhandlingarna med FFI inte visar någon vidare framgång sedan de mer eller mindre avbröts för cirka tre veckor sedan. Förhandlingar med bolagets piloter och tekniska personal uppges vara klar.

Icelandair har sedan tidigare säkrat en räddningsplan som är godkänd av flygbolagets ägare som innebär att man öka sitt kapital med två miljarder svenska kronor. Dessutom avser Icelandair att få in 150 till 200 miljoner dollar genom en nyemission i flygbolaget. Icelandair befinner sig samtidigt i diskussioner med Boeing om ersättning för flygförbudet på MAX-flygplanen vilket förväntas inbringa ytterligare pengar till flygbolagets kassa.

Under våren har Icelandair upprätthålligt ett sparsamt linjenät med flygningar till Boston i Nordamerika och London respektive Stockholm i Europa. I juni och juli har man dock utökat linjenätet kraftigt jämfört med tidigare och ska i juli genomföra över 130 avgångar i veckan från Reykjavik på 26 linjer enligt Airlineroute.

(Foto: Flo Weiss)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.