Wizz Air börjar flyga till Ryssland från Skavsta

Wizz Air etablerar en ny bas i St Petersburg och detta innebär tre nya linjer till Skandinavien, däribland en till Stockholm Skavsta som får trafik till den ryska staden från september.

Wizz Air arbetar efter att man ska expandera sig igenom och ur coronakrisen och nu kommer ytterligare en nyhet med nya linjer från det ungerska lågprisflygbolaget. Från mitten av september kommer Wizz Air att öppna en bas i St Petersburg, bolagets första ryska bas enligt Fly for Free, och med det tillkommer fem nya linjer från den ryska staden som man trafikerat sedan 2017.

Tre av de fem nya linjerna från St Petersburg kommer att flygas till Skandinavien och då till Oslo, Köpenhamn och Stockholm Skavsta. Linjen till Sverige kommer Wizz Air att flyga tre gånger i veckan, tisdagar, torsdagar och lördagar från den 19 september. St Petersburg-Köpenhamn ska flygas fyra gånger i veckan och St Petersburg-Oslo tre gånger i veckan.

För Stockholmslinjen blir det avgångstid klockan 06.10 från St Petersburg samtliga tre dagar med ankomst till Skavstas flygplats klockan 06.50. Returen till Ryssland lämnar Skavsta 30 minuter senare och är åter i St Petersburg klockan 09.55. Flygtiden är beräknad till ungefär en timme och 40 minuter.

Övriga två nya linjer från St Petersburg ska gå till Salzburg och Malta. Sedan tidigare flyger Wizz Air till fem destinationer från St Petersburg och i juli börjar man att flyga till Sofia från den ryska storstaden.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.