Beslut om Västerås flygplats skjuts upp till hösten

Beslutet om Västerås flygplats nedläggning skjuts upp. Detta efter att kommunfullmäktige i Västerås skickat ärendet på återremiss under onsdagen.

SVT Nyheter skriver att beslutet om att lägga ner Västerås flygplats har skjutits upp. Ärendet om flygplatsen skulle ha tagits upp för beslut i kommunfullmäktige i Västerås under onsdagen, men ärendet skickades på återremiss. Därför är nu beslutet om Västerås flygplats framtid uppskjutet till tidigast i höst.

Debatten om Västerås flygplats vara eller icke vara har pågått en längre tid och under kommunfullmäktiges sammanträde visades detta genom en lång debatt om flygplatsens framtid. Det hela slutade med att en minoritetsåterremiss gick igenom eftersom att mer än en tredjedel av politikerna under mötet begärde det. Det är Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna som utgjorde denna del.

Moderaterna i Västerås menar att frågan om kommunens flygplats inte är tillräckligt utredd och har en lista med 15 punkter som man troligen vill få mer klarhet i. Före coronapandemin hade Västerås flygplats trafik med Ryanair till London och Spanien ett par gånger i veckan. Om det beslutas att Västerås flygplats läggs ner kommer flygplatsen att hålla öppen tills de nuvarande avtalen med bland annat Ryanair går ut.

(Foto: My another account)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.