Air Leap utökar med ny direktlinje till Göteborg

Från den 3 juli utökar Air Leap sin närvaro ännu mer på Visbys flygplats då man börjar att flyga direkt mellan Gotland och Göteborg Landvetter vilket innebär att Air Leap ger sig in på ännu en för detta BRA-linje.

Efter förfrågningar om direktflyg till Göteborg från Gotland har Air Leap beslutat sig för att börja flyga mellan Visby och Göteborg Landvetter från den 3 juli. Linjen kommer att trafikeras med två avgångar i veckan, fredagar och söndagar, med en Saab 340 och avsikten är att i augusti byta ut Saab 340 mot ATR 72 på sträckan enligt ett pressmeddelande från Air Leap.

Sedan tidigare flyger Air Leap från Visby till både Stockholm Arlanda och Bromma, och förutom den nya direktlinjen till Göteborg planerar Air Leap även för direktflygningar till Malmö från Gotland.

”Det är superkul att kunna erbjuda en direktlinje från Visby till Göteborg. Vi har sedan starten den 25 maj från Visby fått förfrågan på direktlinjer till Göteborg och Malmö. Visby har länge haft dessa direktlinjer och vi jobbar för fullt på att få igång en linje även till Malmö”, säger Emelie Ahlin, Marknadschef Air Leap.

I augusti kommer Air Leap att flyga på 14 flyglinjer och hälften av dessa kommer att gå till Bromma flygplats som Air Leap valt att etablera trafik på under coronakrisen. Linjen Visby-Göteborg trafikerades tidigare av BRA vilket även Visby-Malmö har gjorts, men hittills är det oklart om BRA avser att börja trafikera de sträckorna i höst igen då bolaget ska återuppta sin verksamhet efter en rekonstruktion.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.