Mer ambulansflygningar för Hummingbird

I början av juni blev Hummingbird Aviation tilldelade ytterligare ett uppdrag för ambulansflygningar vilket innebär att man ska genomföra ambulansflyg för Region Dalarna.

Den 1 juni 2020 blev det klart att Norrköpingsbaserade ambulansflygföretaget Hummingbird Aviation Services vunnit upphandlingen för Region Dalarnas ambulansflyg. Sedan tidigare har Hummingbird Aviation Services kontrakt med och levererar tjänsten ambulansflyg för Region Östergötland, Region Kalmar, Region Gotland och Region Jönköping.

”I och med det här kontraktet är vi nu en av Sveriges största ambulansflygoperatörer., säger Robin Lindekrantz Ählman, driftchef för Hummingbird Aviation. Vår ambulansbas är i Östergötland på Norrköpings flygplats. Härifrån kan vi operera dygnet runt och för de regioner vi servar är det ett strategiskt mycket bra läge.

Hummingbird Aviation ser ljust på framtiden och har planer för att utöka vår flotta med ytterligare flygplan. Flygbolaget har sedan 2016 bedrivit ambulansflyg som är en prehospital tjänst för landsting och vårdgivare runtom i Sverige. Hummingbird har intensivvårdsutrustade flygplan som bemannas med kvalificerade sjuksköterskor och läkare. Hummingbird Aviation är tillgängliga dygnet runt och har tio piloter samt fyra narkossjuksköterskor med Norrköpings flygplats som bas.

”Vi på Norrköping Airport är både stolta och glada att få ha ett så pass samhällsviktigt flygbolag på vår flygplats. I och med det senaste vunna kontraktet ser vi också att verksamheten kommer att bli ännu stabilare och kanske också innebära fler arbetsmöjligheter i Norrköping”, säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport.

(Foto: Norrköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.