Boeing närmar sig MAX-certifiering

I slutet av juni hoppas Boeing få 737 MAX certifierad och flygklar igen. Samtidigt har tillverkaren redan påbörjat modifieringar på MAX-flygplan som inte har levererats till flygbolag än.

Det har gått ett år och ungefär tre månader sedan Boeing 737 MAX flög i kommersiell passagerartrafik. Under perioden med flygförbud har den amerikanske flygplanstillverkaren arbetat med att få flygplanstypen återcertifierad igen och enligt Reuters vill Boeing genomföra en certifieringsflygning i slutet av juni för att få MAX-flygplanet upp i luften igen.

Boeing har valt att inte kommentera Reuters uppgifter om certifieringsflygningen men säger att man har fått en servicebulletin godkänd av FAA som inkluderar modifikationer av MAX-flygplanets kabeldragning som är ett av flera problem som upptäckts på flygplanstypen. Boeing uppger även att man har påbörjat att modifiera MAX-flygplan som inte har levererats till flygbolag och att nya flygplan som levererats kommer att ha modifikationen inkluderad.

Under början av april bekräftade Boeing att man skulle göra två uppdateringar av MAX-flygplanets mjukvara, men dessa ska inte ha något att göra med MCAS-systemet som var det som, enligt Reuters, fallerade vid de båda krascherna under 2018 och 2019 med Boeing 737 MAX.

(Foto: pjs2005)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.