Air Leap expanderar på Bromma – tre nya destinationer

I augusti utökar Air Leap sitt linjenät från Stockholm Bromma med nya linjer till Göteborg, Malmö och Ängelholm Helsingborg som även kommer att flygas av BRA efter bolagets rekonstruktion.

Från och med den 10 augusti utökar Air Leap sitt linjenät från Stockholm Bromma med destinationerna Göteborg, Malmö och Ängelholm Helsingborg. Detta innebär att Air Leap kommer att flyga till sju destinationer från Bromma och nu börjar Air Leaps vision av det nya svenska inrikesflyget att ta form; Air Leap ska förbli en ledande aktör på Bromma Flygplats som för svenska städer närmare varandra och ger människor möjligheter till nya möten och upplevelser lyder det i ett pressmeddelande.

De tre nya linjerna kommer att utgå från Göteborg, Malmö samt Ängelholm Helsingborg och kommer till en början att bestå av en tur och retur, på morgonen samt en tur och retur på eftermiddag/kväll, måndag till fredag samt söndag. Flygplanstypen kommer vara en Saab 2000 med plats för 50 passagerare.

”Det är fantastiskt roligt att vi nu kan erbjuda våra kunder ytterligare flyglinjer till och från vår huvudstad. Air Leap fortsätter bygga det nya svenska inrikesflyget och satsar långsiktigt på den svenska och nordiska flygmarknaden. Med tanke på den tuffa tid som flygbranschen befinner sig i så känns det speciellt värdefullt för oss att kunna satsa på de många destinationer som saknat eller varit underförsedda med flygkapacitet. Vårt mål är att bli en ledande aktör på den nordiska flygmarknaden”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

På Ängelholm Helsingborg Airport där man nyligen fått besked om att ett antal kommuner ämnar att säkra flygplatsens framtid, är man glada över att Air Leap börjar att flyga till Bromma.

”Vi är väldigt glada att välkomna Air Leap till Ängelholm Helsingborg Airport. Två dagliga flygningar till Bromma kommer att vara av stor vikt för både näringslivet och privatresenärer. Det är även en tydlig och viktig signal i den pågående debatten om flygplatsens behov för nordvästra Skåne”, säger Christian Ziese, VD Ängelholm Helsingborg Airport.

Samtliga tre nya linjer som Air Leap tillkännagivit att man kommer att börja på från Bromma är linjer som BRA också avser att trafikera med start i september då bolaget ska vara klara med sin rekonstruktion. BRA kommer även att flyga till Visby och Umeå från Bromma i höst samtidigt som Air Leap ska trafikera Visby, Ronneby, Kalmar och Halmstad under hösten. BRA har tidigare sagt att man successivt även kommer att börja flyga på fler linjer man flög före coronakrisen vilket talar för ännu mer konkurrens mellan BRA och Air Leap.

(Foto: Sveaflyg)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.