Ny Wizz Air-linje från Skavsta

Wizz Air startar i sommar en ny flyglinje från Stockholm Skavsta till Krakow, en linje som även Ryanair normalt trafikerar från flygplatsen utanför Nyköping.

Wizz Airs strategi för att tackla coronakrisen skiljer sig från de flesta andra flygbolag. Det ungerska lågprisflygbolaget ska expandera sig ur coronakrisen med flera nya linjer samtidigt som andra flygbolag minskar sina flygplansflottor och sina trafikprogram. Wizz Airs strategi med expansion innebär att man den 16 juli startar en ny flyglinje från Stockholm Skavsta till Krakow.

Skavsta-Krakow ska flygas tre gånger i veckan, tisdagar, torsdagar och lördagar med Wizz Airs Airbus-flygplan. Priserna på sträckan startar på 209 kronor per enkelresa enligt ett pressmeddelande från Wizz Air.

”Som en del av utvecklingen utvidgar vi ständigt vårt nätverk från Malopolska regionen. Dagens tillkännagivande betonar vårt engagemang för att verka i Polen, som historiskt sett är vår första marknad där vi startade verksamheten för 16 år sedan. Vi ser ständigt potentialen i Krakows popularitet både som turistmål och i samband med affärscentret och vi hoppas se många passagerare ombord på vår ultraeffektiva flotta. ” säger Paulina Gosk kommunikationschef på Wizz Air.

På grund av coronapandemin har Wizz Air introducerat flera nya krav och rutiner ombord på flygplanen för att minska smittorisken som anses vara låg ombord på flygplan. Bland annat krävs det att alla besättningsmedlemmar och passagerare bär munskydd under hela flygningen. Kabinpersonalen ska också ha handskar på sig under hela flygningen.

Stockholm Skavsta blir Wizz Airs Krakow-bas senaste flyglinje och basen som startades under förra året har idag tre flygplan med tillhörande personal baserade på Krakows flygplats. Wizz Air flyger på 26 linjer från Krakow.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.