Webbinarium – Vad händer med elflyget?

Mellan klockan 12 och 13 den 16 juni kommer Transportföretagen att arrangera ett webbinarium om vad som händer med elflyget i Sverige.

Hela näringslivet påverkas av coronaviruset. Flyget genomlider sin största kris någonsin. Trots flygbranschens svåra läge fortsätter hållbarhetsarbetet för att säkerställa att den pågående gröna omställningen av flyget inte avstannar. Coronakrisen – och återstartsekonomin – ger oss en unik möjlighet att satsa på gröna initiativ som biobränsle, elflyg och genomföra andra gröna satsningar som annars riskerar att hamna i vänteläge.

Transportföretagen – Flyg har tagit fram konkreta policyförslag för utvecklingen av elflyg i Sverige. En satsning på elflyg ger arbetstillfällen, exportintäkter, spridningseffekter inom forskning och utveckling samt även ökad tillgänglighet och regional tillväxt.

Elflygsutvecklingen tar fart världen över. Alltfler tillverkare intresserar sig för elflygets marknadspotential och häromveckan testflög det hittills största elflyget i USA. Men kommer elflygsutvecklingen snabbas på eller bromsas upp av coronakrisens påverkan på ekonomin i allmänhet och situationen för flyget i synnerhet?

Kan Sverige bli ett föregångsland när det gäller elflyg? Kommer vi se ”Elflyg – Made in Sweden”? Hur ser möjligheterna ut för att bygga upp en elflygsindustri i Sverige? Hur ser vi till att infrastrukturen på marken hänger med? Vad kan elflyget bidra med för svensk tillgänglighet? Hur kan politiken snabba på elflyget?

Om detta och mycket annat kommer man att prata om vid detta laddade webbinarium som även går att se i efterhand.

Deltagare

Anders Forslund, vd Heart Aerospace

Tomas Eneroth (S), infrastrukturminister

Anna Hed (C), kommunstyrelsens ordförande Mora kommun

Helena Gellerman (L), riksdagsledamot

Åsa Coenraads (M), riksdagsledamot

Lars Andersen Resare, hållbarhetschef SAS

Moderator

Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen – Flyg

Datum och tid

Tisdag den 16 juni kl. 12.00-13.00

Länk till webbinariet

(Foto: Heart Aerospace)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.