Peab flyttar start- och landningsbanan i Linköping

Peab får i uppdrag att av Saab flytta och bredda den befintliga start- och landningsbanan på Linköping City Airport. Ett arbetet som är värt 190 miljoner kronor.

Flytten av start- och landningsbanan på Linköpings flygplats som drivs av Saab minskar bullret över staden och ger Linköping möjlighet att växa. Projektet innebär att den befintliga banan flyttas 600 meter i östlig riktning från staden. Den anpassas även till gällande regelverk som möjliggör för större flygplan att starta och landa genom en breddning av banan från dagens 40 meter.

”Vi är stolta över att vara delaktiga i utvecklingen av flygplatsen tillsammans med Saab. Vi är en lokal samhällsbyggare och en av anledningarna till att vi fick entreprenaden är att vi har de resurser som projektet kräver inom Peab. Detta är vad vi kallar ett närproducerat samhällsbygge”, säger Lars Lind, arbetschef på Peab.

Byggstart för förändringen av start- och landningsbanan på Linköpings flygplats skedde i april 2020 och beräknas vara klart under hösten 2022.

(Foto: Skistar)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.