Avsaknaden av samarbete försvårar för den europeiska flygindustrin

Avsaknaden av ett gemensamt agerande gällande coronapandemin i Europa kommer att försvåra återhämtningen för de europeiska flygbolagen. Det menar Wizz Airs grundare och VD Joszef Varadi.

Under en intervju på World Aviation Festival pratade Wizz Airs VD Joszef Varadi om Europas agerande under coronapandemin och hur det påverkar flygbolagen i Europa. Detta rapporterar Simple Flying om. Varadi menar att avsaknaden av ett gemensamt agerande och restriktioner samt rekommendationer för resande försvårar för de europeiska flygbolagens ekonomiska återhämtning och för en snabbare återhämtning för flygbranschen efter coronakrisen.

”En av sakerna som jag verkligen noterar är att från ett europeiskt perspektiv så har Europa missat möjligheten att vara enade och mer koordinerade på det här ämnet”, säger Joszef Varadi, VD hos Wizz Air.

De många olika restriktioner som finns när allt fler länder börjar att lätta på sina bestämmelser och öppnandet av luftbroar mellan vissa länder skapar stora problem för flygbolagen. För Wizz Air är det nästan omöjligt att navigera sig igenom djungeln av alla de olika restriktionerna som de europeiska länderna har infört berättar Varadi.

”Wizz Air flyger till 45 länder och vartenda land har kommit med åtgärder, men inte ens två länder har tillämpat samma åtgärder. Ett resultat av detta tror jag är mer skadligt, särskilt för ekonomin, och vi betalar ett högt pris för detta”, säger Joszef Varadi.

Bland annat Spanien har även uppmärksamt avsaknaden av koordinerade åtgärder mot coronapandemin inom flygbranschen. Landet har tidigare pekat ut problemet med att vissa länder ger stödpaket till sina flygbolag medan andra flygbolag knappt får något stöd alls.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.