BRA startar i september – fem destinationer från Bromma

Fem destinationer från Stockholm Bromma och trafikstart i september efter en sommar med samarbete om trafik med Amapola. Det är framtidsplanerna för BRA.

I september ska BRA återigen komma upp i luften efter en rekonstruktion. Det blir dock ett rejält bantat flygbolag som till en början ska trafikera fem destinationer från navet på Stockholm Bromma Airport. I en intervju med Dagens Nyheter berättar BRAs VD Geir Stormorken att bolaget planerar för att flyga från Bromma till Visby, Göteborg, Umeå, Malmö och Ängelholm Helsingborg med start i september. Det är troligt att man inte kommer att hyra in några jetflygplan på de större linjerna utan att man ska flyga samtliga linjerna med sina egna ATR 72-600 som man har tolv av.

I nästan fas av uppstarten för BRA ligger fler nygamla destinationer från Stockholm Bromma som inkluderar Halmstad, Växjö, Ronneby, Kalmar och Sundsvall. Halmstad ser alltså ut att få flygtrafik med BRA inblandade (genom ett samarbete med Amapola) under sommaren för att sedan förlora den igen. Air Leap kommer också att flyga mellan Halmstad och Bromma både under och direkt efter sommaren enligt deras nuvarande planer.

Enligt Dagens Nyheter är det däremot betydligt mer osäkert om BRA kommer att återuppta sina flygningar till Trollhättan, Kristianstad, Åre Östersund och Örnsköldsvik. För de två sistnämnda finns det enligt de nuvarande planerna redan bolag på linjer till Stockholm Arlanda i form av SAS respektive Air Leap. Trollhättan och Kristianstad hade däremot inget annat trafikerande bolag än BRA innan coronakrisen vilket gör framtiden för linjerna till Stockholm från dessa flygplatser mer osäker.

Den mindre trafiken innebär också färre anställda hos BRA och Geir Stormorken säger till Dagens Nyheter att han räknar med ungefär hälften antalet anställda jämfört med före coronakrisen då BRA hade ungefär 600 anställda.

Mellan den 15 juni och den 9 augusti kommer BRA att finnas närvarande på ett antal flygplatser i landet då Amapola ska flyga sina Fokker 50 i ett samarbete med BRA från Stockholm Bromma till Ängelholm, Visby, Halmstad, Malmö och Göteborg.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.