Belgiskt marktjänstbolag i konkurs

Marktjänstbolaget Swissport Belgium och ett städbolag inom koncernen i Belgien försätts i konkurs. Bolaget var innan konkursen ett av två stora marktjänstbolag på Bryssels flygplats.

Coronakrisen har skördat ytterligare ett offer i flygbranschen och det är inte ett flygbolag som drabbats denna gången. Marktjänstbolaget Swissports belgiska dotterbolag Swissport Belgium har tillsammans med Swissport Belgium Cleaning försatts i konkurs. Swissport Belgium var en av två stora marktjänstbolag på Bryssels flygplats och tillsammans med städbolaget är det ungefär 1 500 anställda som berörs av konkurserna enligt ett pressmeddelande.

Situationen för Swissport Belgium blev kraftigt försämrad i slutet på mars då bolagets största kund Brussels Airlines stoppade sina flygningar. Det dominerande marktjänstbolaget som nu är ensamt kvar på Bryssels flygplats är Aviapartner.

Swissports marktjänstbolag för frakt i Bryssel och Liege påverkas inte av konkursen. Swissport är en av de största marktjänstbolagen och finns på flygplatser i 47 länder fördelat på 300 flygplatser. Under coronakrisen har Swissport förlorat 80 procent av sina intäkter och planerar för att ansöka om ytterligare likviditetsstöd för att ta sig igenom krisen.

(Foto: Swissport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.