Tegel håller fortsatt öppet

Berlin Tegels flygplats såg ut att bli historia om bara ett par veckor då Berlins flygplatsbolag planerade att stänga flygplatsen i förtid på grund av coronakrisen. När reserestriktioner nu hävs så ser man dock behovet av flygplatsen igen och nu kommer Tegel att hålla öppet till Brandenburg-flygplatsen öppnar.

Coronakrisen såg tidigare ut att stänga ner Tegel-flygplatsen i Berlin redan i juni och innan den nya Brandenburg-flygplatsen skulle öppnas i slutet på oktober. När reserestriktionerna i Europa nu börjar lätta så har flygplatsbolaget i Berlin dock bestämt sig för att hålla Tegel öppen för trafik ända fram till att Brandenburgs flygplats är redo för att öppnas vilket är planerat till den 31 oktober enligt The Points Guy.

Flygplatsbolaget i Berlin, FBB, hade tidigare tänkt stänga Tegel i juni för att samla all flygtrafik till och från Berlin på Schönefelds flygplats som ligger på det norra området av den nya Brandenburg-flygplatsen. Med färre reserestriktioner vill FBB använda Tegel för att kunna ha extra kapacitet för ett ökat resande igen.

Berlin Brandenburgs flygplats var tänkt att öppna 2011 men byggnadsskandalerna har radat upp sig efter varandra med ständiga fel och problem. När nu den nya flygplatsen är redo för att öppna så slog coronakrisen till istället som ett orosmoln. På grund av att Brandenburg nu är nio år försenad har terminalkapaciteten redan blivit för liten på den nya flygplatsen och därför kommer Schönefelds terminaler att ingå i den nya flygplatsen som Terminal 5.

(Foto: Hans Knips)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.