Skyddsförkläden ska tillverkas på Arlanda

Efterfrågan på skyddsmaterial att använda inom vården är fortsatt mycket stor på grund coronapandemin. Nu ställer delar av Samhalls personalstyrka om för att tillverka skyddsförkläden till vården i lokaler på Stockholm Arlanda Airport.

Ett samarbete mellan Swedavia, Samhall och Alfapac ska göra det möjligt att tillverka 35 000 skyddsförkläden i veckan till vården på Arlanda flygplats. Swedavia tillhandahåller lokaler, Samhall ett 40-tal personer och Alfapac råmaterialet i form av utstansade förkläden i plast som sedan ska svetsas ihop ärmarna till färdiga skyddsförkläden.

”Vi är givetvis mycket glada för att vi på Swedavia genom samarbetet kan bidra och stötta tillverkningen av skyddsutrustning till vården. Samhalls medarbetare står för arbetskraften, Alfapac för materialet och vi har lokalytorna. Med tanke på de stora resursbehov som nu finns i vården var det naturligt att vi skulle samverka kring detta initiativ”, säger Anna Ericsson, avdelningschef passenger experience, terminal och landside operations, Stockholm Arlanda Airport.

Produktionen sker i Swedavias lokaler, som i dagsläget inte används i sin ordinarie verksamhet på grund av den nuvarande situationen med en avmattning i flygresandet.

”Till följd av coronaviruset har antalet arbetstillfällen inom Swedavias ordinarie verksamhet minskat drastiskt. Det här är en snabb och effektiv lösning som kommer vården och därmed hela samhället till gagn. Vi är mycket stolta över att så många av våra medarbetare kan hjälpa till och bidra i en svår situation”, säger Theres Oppagård, distriktschef Samhall Uppsala.

(Foto: Peter Phillips)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.