COVID-19-uppdatering 8 juni

Lufthansa ska flyga på 90 procent av sitt kortlinjenät i september och samtidigt på 70 procent av långlinjenätet, Lion Air stoppar sin verksamhet efter att flugit i knappt en vecka och Emirates öppnar upp fler destinationer från den 15 juni, däribland Köpenhamn.

  • Lufthansa fortsätter att expandera sitt linjenät. I september räknar bolaget med att man ha 90 procent av linjer på kortlinjenätet tillbaka och 70 procent av långlinjerna i drift. Det innebär 1 800 avgångar i veckan på kortlinjerna och mer än 100 avgångar i veckan på långlinjenätet från september. Även dotterbolagen inom Lufthansa-koncernen planerar för expansioner. I juli återupptar Austrian Airlines långlinjeflygningar för första gången sedan i mars och Swiss planerar för att flyga till 85 procent av sina destinationer före coronakrisen under hösten.
  • Det indonesiska lågprisflygbolaget Lion Air har bestämt sig för att stoppa sin flygningar igen efter att man återupptagit dem den 1 juni. Anledningen är att många av bolagets passagerare inte uppfyller de krav som Indonesien ställer på flygpassagerare enligt Jakarta Globe. Detta innebär att man måste visa upp ett medicinskt intyg på att man inte bär på COVID-19 och att passagerare som reser på grund av familjeskäl måste kunna bevisa detta samt att affärsresande måste ha ett intyg från sin arbetsgivare. Något som uppenbarligen inte många passagerare har kunnat visa upp och därav Lion Airs beslut att stoppa sin verksamhet igen.
  • Emirates tillför 16 destinationer till sitt nuvarande linjenät med nio linjer från Dubai från den 15 juni enligt ett pressmeddelande. Detta då reserestriktioner lättar allt mer och samtidigt blir det möjligt att genomföra transfer på Dubais flygplats så länge som man uppfyller de krav som ställs för att släppas in i det landet man flyger till. Emirates har under en tid erbjudit transitresor mellan Europa och Australien men då har passagerarna varit tvungna att sitta kvar på flygplanet under markstoppet i Dubai, men nu ska det alltså gå bra att byta mellan olika flygplan på Emirates nav på Dubais flygplats. Några av de 16 destinationer som Emirates återupptar flygningar till är Zürich, New York-JFK och Köpenhamn. Som det ser ut nu trafikeras alla Emirates flyglinjer med Boeing 777-300ER.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.