Ängelholm Helsingborg Airport räddas

Ängelholm Helsingborg Airport räddas av de nordvästskånska kommunerna som i september kommer att köpa driftsbolaget på flygplatsen till 100 procent av Peab.

Ängelholm Helsingborg Airports framtid är säkrad. Detta då sju av de nordvästskånska kommunerna på en presskonferens presenterar att de tecknat en avsiktsförklaring med Peab att kommunerna från den 1 september kommer att äga 100 procent av Ängelholm Helsingborg Airport genom ett kommunalt bolag som köper Peabs driftbolag på flygplatsen.

Kommunerna kommer bland annat att ta över personal, certifikat och kontrakt med flygbolag. Marken och fastigheterna på flygplatsen kommer att fortsätta ägas av Peab. De sju kommunerna som köper Ängelholm Helsingborg Airport av Peab är Helsingborg, Ängelholm, Höganäs, Båstad, Klippan, Bjuv och Perstorp.

I slutet av maj tillkännagav Peab att man stoppar driften av flygplatsen efter sommaren på grund av coronakrisen och lämnade över ansvaret för återuppstarten av flygplatsen till de lokala kommunerna och deras initiativ som nu har tagits.

(Foto: Peter Wemmert)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.