Great Dane ska flyga danskar till Spanien – går mot Danmarks rekommendationer

Danskar rekommenderas att inte resa till Spanien i sommar men trots detta finns det en relativt stor efterfrågan på flygresor till landet och därför planerar Great Dane Airlines att börja flyga till två spanska destinationer i juli trots de danska myndigheternas rekommendationer.

Efterfrågan på flygresor till Spanien är relativt stor från Danmark och när Great Dane Airlines i slutet på maj öppnade upp för bokningar till Malaga och Palma från Aalborg sålde man snabbt 324 biljetter till de fyra första planerade avgångarna till Malaga i juli. Efter att Great Dane Airlines öppnade upp för bokningar kom det dock beslut från Danmark att fortsatt inte rekommendera sina medborgare att resa till Spanien men detta har inte ändrat varken efterfrågan eller flygbolagets beslut om trafik skriver check-in.dk.

Trots att de danska myndigheterna avråder från icke-nödvändiga resor till Spanien så kommer Great Dane Airlines att flyga Aalborg-Malaga i juli samt augusti och efter Danmarks uppdaterade reserekommendationer så är det få resenärer som har velat boka av sina resor uppger Great Dane Airlines VD Thomas Hugo Møller för check-in.dk.

Great Dane Airlines ska trafikera Aalborg-Malaga med en Embraer 195 som har plats för 118 passagerare och på den första avgången den 5 juli är 110 biljetter redan sålda. Den danska branschorganisationen Dansk Luftfart fruktar dock att Great Dane Airlines beslut om att trots allt flyga kan besvaras med karantänregler från Danmark vilket man inte vill. Istället ser man hellre att man arbetar för att förändra reserestriktionerna innan flygningarna återupptas.

Enligt Great Dane Airlines hemsida kommer man även att börja flyga Aalborg-Palma de Mallorca från den 4 juli med en avgång i veckan. Även Aalborg-Malaga ska flygas en gång i veckan när den sträckan startas upp dagen efter, den 5 juli. Great Dane Airlines har sin bas på Aalborgs flygplats och har en flotta med tre Embraer 195 som enligt Planespotters ska utökas till fem stycken. Det danska flygbolaget avser också att börja flyga Aalborg-Köpenhamn från den 17 augusti efter att Norwegian inte kommer tillbaka på den sträckan förrän tidigast under nästa år. Konkurrensen på Aalborg-Köpenhamn blir dock hård med både SAS och DAT.

(Foto: Great Dane Airlines)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.