Ny flygplatschef på Malmö Airport

Karin Öhrström blir ny flygplatschef på Malmö Airport i höst då den nuvarande chefen Peter Weinhandl går i pension.

Swedavia har beslutat sig för att utse Karin Öhrström till ny flygplatschef för Malmö Airport. Idag arbetar den 49-åriga Öhrström på E.ON Energilösningar som Head of Customer & Sales med en gedigen erfarenhet från tidigare chefsroller och uppdrag.

”Vi på Swedavia hälsar Karin varmt välkommen till oss och flygbranschen. Jag är både stolt och glad att vi har rekryterat Karin som ny flygplatschef för Malmö Airport. Hennes kunskap och erfarenheter blir ett stort tillskott för flygplatsen och Swedavia”, säger Susanne Norman, direktör regionala flygplatser på Swedavia.

Karin Öhrström tillträder tjänsten som flygplatschef den 1 september då den nuvarande flygplatschefen Peter Weinhandl går i pension efter att ha varit flygplatschef på Malmö Airport sedan 20212.

”Det är för mig en ny och spännande bransch som ändå har oväntat många likheter med energibranschen. Swedavia har ett inspirerande samhällsuppdrag, tydligt kundfokus och vill visa vägen inom områden som är viktiga för mig. Det handlar om regional tillgänglighet och tillväxt, flygets klimatomställning men också jämställdhet och hållbarhet. Jag ser nu mycket fram emot att få ta mig an mitt nya uppdrag tillsammans med alla medarbetare på Malmö Airport”, säger Karin Öhrström. 

Malmö Airport hade under 2019 åtta procent färre passagerare än 2018 och har förlorat många inrikespassagerare de senaste två åren. Innan coronakrisen hade man inrikestrafik till Stockholm Arlanda och Bromma med SAS respektive BRA samt till Visby med BRA. Utrikestrafiken på flygplatsen domineras av Wizz Air.

Under coronakrisen trafikerar Wizz Air Malmö Airport med ett sparsamt trafikprogram och Amapola Flyg flyger till Stockholm Arlanda fyra gånger i veckan. Från den 8 juni återupptar SAS flygningar från Malmö till Stockholm.

(Foto: Kalle Sanner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.