Air Leap till Halmstad

Det blir konkurrens på flygningar från Halmstad till Stockholm i sommar. Både Amapola Flyg och Air Leap kommer att flyga mellan Halland och Bromma flygplats och Air Leap kommer till Halmstad som en del av en fortsatt långsiktig satsning på inrikesflyget.

Air Leap fortsätter sin långsiktiga satsning på svensk inrikestrafik och startar den 22 juni linjen Halmstad-Stockholm Bromma. Linjen kommer till en början trafikeras med en Saab 340, men när reserestriktionerna börjar normaliseras står Air Leap redo att växla upp till ATR 72 med kapacitet för upp till 72 passagerare enligt ett pressmeddelande.

Inledningsvis kommer trafiken att bestå av en tur och retur, morgon samt eftermiddag, måndag till fredag, med en extra avgång till Bromma på fredag eftermiddag med retur till Halmstad på söndag kväll.

”Det finns ett stort önskemål från näringslivet i Halland att få igång flygtrafiken till Stockholm igen. Även privatresenärerna ser flyget som ett säkert och snabbt sätt att transportera sig till vår huvudstad. Vi satsar långsiktigt och ser att Halmstad som destination passar väl in i vår strategi när vi nu bygger det Nya svenska inrikesflyget”, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Air Leap kommer att konkurrera med Amapola Flyg på flygningarna från Halmstad till Bromma då de senare tillsammans med BRA börjar att trafikera Halmstad med en eftermiddagsavgång varje vardag samt söndag från den 15 juni. Amapola och BRA har till en början sagt att man ska flyga fram till den 9 augusti och kanske kommer BRA själva att återuppta sina flygningar efter detta. Huruvida Halmstad då är aktuellt för BRA återstår att se, men klart är i alla fall att Air Leaps intentioner är att man kommer till Halmstad för att stanna där.

– Det är positivt att flygtrafiken för passagerare kommer igång igen och vi är glada att kunna erbjuda invånare och näringsliv i regionen ytterligare ett alternativ för flygresor till Stockholm. Det innebär att det finns 83 flygstolar från Halmstad – Stockholm per dag. Förhoppningen är att passagerarantalet växer till sig över sommaren så det finns ett bra utbud av resealternativ med flyg även till hösten”, säger Magnus Edman, VD/Flygplatschef Halmstad City Airport.

(Foto: Bene Riobó)

En kommentar

  1. AirLeap har sannolikt sin egen tolkning av ”långsiktig satsning”. Inom loppet av något år har bolaget hunnit lämna Jönköping två gånger!! Förmodligen ett rekord inom svenskt inrikesflyg. Karlstad som erbjuder riktigt goda förutsättningar lämnar man också utan någon som helst långsiktighet eller uthållighet. Det här agerandet känner man väl igen ifrån NextJet-tiden; bolaget som förstörde stora delar av vårt inrikesflyg och satte sista spiken i kistan för vår Köpenhamnslinje härifrån Norrköping. NextJet går nu igen och spökar under namnet AirLeap men det är samma typ av management och samma respektlöshet mot kunder och marknad. Naturligtvis kommer AirLeap att sluta på samma sätt som NextJet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.