Ronneby och Visby näst på tur för SAS

I SAS återuppstart av sitt trafikprogram står Ronneby och Visby nu näst på tur på inrikesnätet med trafikstart i slutet på juni respektive början av juli.

Under den första halvan av juni återupptar SAS inrikesflygningar från Stockholm Arlanda till Skellefteå, Kalmar, Malmö och Ängelholm Helsingborg. Näst på tur för SAS på det svenska inrikesnätet står sedan Ronneby och Visby enligt P4 Blekinge som pratat med Ronneby Airports chef Ari Kallonen.

”Ronneby och Visby ligger näst på tur och man bevakar hur efterfrågan utvecklas”, säger Ari Kallonen till P4 Blekinge.

Enligt P4 Blekinge som hänvisar till SAS hemsida kan trafiken mellan Ronneby och Stockholm Arlanda startas den 22 juni, men SAS hemsida visar i nuläget trafikstart på sträckan den 5 juli med en avgång i veckan, på söndagar, under juli. Även Visby nämns som nästa destination på tur för SAS och enligt bolagets hemsida kommer man att dra igång trafiken till och från Gotland den 1 juli med upp till två avgångar varje dag.

Om SAS startar flygningar till Ronneby och Visby är det endast Sundsvall och Åre Östersund som är kvar innan SAS har återupptagit flygningar till samtliga sina inrikesdestinationer som man trafikerade innan coronakrisen. Både Sundsvall och Åre Östersund har, av Trafikverket, en tillfällig upphandlad flygtrafik till Stockholm som utförs av Amapola Flyg.

(Foto: Daderot)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.