Nya Gotlandsflyget blir Air Gotland

I slutet av april lanserade Pigge Werkelin och Michael Juniwik sin satsning Nya Gotlandsflyget och man utlyste en namntävling för den nya flygverksamheten och nu är det klart vad Nya Gotlandsflyget ska heta.

I slutet av april i år berättade Pigge Werkelin och Michael Juniwik om sin nya satsning om att åter etablera ett flygbolag på Gotland. Tillsammans med de tidigare kollegorna från Sverigeflyg, Christer Paulsson och Jens Harrysson startade projektet under arbetsnamnet Nya Gotlandsflyget. Nu med en och en halv månad kvar tills att första planet lyfter från Visby har bolaget fått sitt namn, Air Gotland Express.

Då det uttalade målet är att bli gotlänningarnas flygbolag så inkluderades allmänheten på Gotland redan från början. En namntävling utlystes på Facebook där bästa förslag på namn enligt bolagets jury belönades med fria flygresor från juli fram till jul i år. Namnet Air Gotland föreslogs av flera personer och därför vinner tre personer två enkelresor vardera med det nya bolaget.

”Vårt fokus i juryarbetet var att hitta ett namn som fungerar så väl lokalt som internationellt, att ha med Gotland i namnet känns självklart, likaså något som beskriver vad vi gör – att vi flyger”, säger Tiina Mykkänen, VD på Air Gotland Express. Tillägget Express beskriver att vi är den snabbaste vägen till och från Gotland, säger Tiina Mykkänen.

Varumärket som kommer att synas mest i den externa kommunikationen blir kort och gott Air Gotland. Tillägget Express blir en del av bolagsnamnet som används i mer formella sammanhang enligt ett pressmeddelande.

Det är fortsatt oklart exakt vilket datum som Air Gotland kommer att påbörja sina flygningar mellan Visby och Bromma och hur driften ska se ut. Mycket talar för att Air Gotland kommer att hyra in ett flygbolag som står för trafiken medan Air Gotland är det biljettsäljande bolaget.

(Foto: Air Gotland)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.