SRF: Samtliga flygplatsägare vädjar om stöd

SRF, Svenska Regionala Flygplatser har i en hemställan till regeringen som undertecknats av samtliga flygplatsägare i SRF, vädjat om att det behövs ett direkt stöd till landets regionala flygplatser nu.

De regionala flygplatserna går i genom en otroligt tuff tid just nu och under förra veckan kom beskedet att Ängelholm Helsingborg Airport stoppar driften tills vidare och säger upp nästan all personal på grund av det ekonomiska läget. Detta belyser ännu en gång behovet av ett direkt ekonomiskt stöd till de regionala flygplatserna i landet och SRF, Svenska Regionala Flygplatser har i en hemställan till infrastrukturminister Tomas Eneroth vädjat om att det behövs stöd nu.

SRF vill se ett direkt och tydligt utmärkt ekonomiskt driftbidrag till alla de regionala flygplatserna och inte bara till de som idag får statligt stöd via länsfonder eller för orter som har trafikplikt. SRF vill även se att regeringen utser alla regionala flygplatser till beredskapsflygplatser och att de då får ersättning för att hålla öppet för samhällsviktigt flyg.

”Samtliga ägarna till de regionala flygplatser har nu ställt sig bakom en vädjan till regeringen om direkt riktad stöd till flygplatserna. De handlar både om extra driftstöd för att klara krisen men också att erkänna allt det stöd till samhället som flygplatserna genomför genom att utse dem till beredskapsflygplatser”, skriver Peter Larsson VD på Svenska Regionala Flygplatser.

(Foto: Peter Wemmert – Kameratrollet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.