Amapola Flyg och BRA startar trafik till fem destinationer i sommar

Mellan den 15 juni och 9 augusti kommer Amapola Flyg i samarbete med BRA att trafikera fem flyglinjer från Stockholm Bromma. Det är enbart destinationer i södra Sverige som ska trafikeras, däribland nedläggningshotade Ängelholm Helsingborg Airport samt Visby Airport där nu fyra aktörer ska slåss om passagerarna till Stockholm.

BRAs rekonstruktion går vidare och man hoppas att kunna dra igång sin verksamhet igen efter sommaren, till en början i mindre omfattning än tidigare. BRA kommer trots detta att vara en del i det svenska inrikesflyget även under sommaren då man ska hjälpa Amapola Flyg att förmedla flygbiljetter främst till BRA-kunder på fem flyglinjer från Stockholm Bromma enligt ett pressmeddelande. Trafikstart för samtliga linjer är den 15 juni och trafiken kommer att pågå till den 9 augusti, vilket öppnar för att BRA själva kan komma starta upp sin verksamhet den 10 augusti.

Under sommaren kommer Amapola att flyga och sälja biljetter på flygningar från Stockholm Bromma till Malmö, Göteborg, Visby, nedläggningshotade Ängelholm Helsingborg och Halmstad. Det blir en daglig avgång varje vardag på samtliga sträckor samt söndagstrafik till Malmö, Visby och Halmstad.

”Vi upplever att det har funnits en obalans från statens sida i att handla upp linjer i norra Sverige men inte i södra. Vi uppfattar inte att behovet är mindre eller att det tar kortare tid att ta sig från södra Sverige till Stockholm än en del av de linjer som staten har handlat upp i norra Sverige.”, säger Amapolas VD Erik Salén.

Beskedet om trafik till och från Bromma flygplats innebär att Amapolas nuvarande flyglinje Malmö-Stockholm Arlanda flyttas till Bromma från den 15 juni. Samtidigt hårdnar konkurrensen på Visby-Stockholm då det just nu ser ut som att fyra aktörer, SAS, Amapola tillsammans med BRA, Air Leap och Air Gotland ska slås om passagerarna på den sträckan under sommaren. Före coronakrisen var det enbart två flygbolag på Visby-Stockholm.

Air Leap har efter BRAs rekonstruktion gått in på linjer till Visby, Ronneby och Kalmar från Bromma och kanske kan BRA tillsammans med Amapola hindra att fler flygbolag går in på BRAs tidigare och framtida tilltänkta linjer i väntan på att bolaget ska komma igenom sin rekonstruktion.

”Vi arbetar för fullt med att förbereda vår egen trafikstart till och från Bromma flygplats efter sommaren och är glada över att vår mångåriga samarbetspartner Amapola har möjlighet att erbjuda våra kunder att resa fram till dess”, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på flygbolaget BRA.

Samtliga flygningar med Amapola kommer att genomföras med Fokker 50 som har plats för 50 passagerare.

”Med det minskade behovet som finns uppfattar vi att vi har rätt flygplanskapacitet och med den kundbas som BRA har är vi övertygade om att vi kan nå ut till resenärerna på dessa sträckor”, säger Erik Salén.

Tidtabell från den 15 juni

Göteborg-Bromma
07.00-08.00     12345__
Bromma-Göteborg
18.00-19.00     12345__
Malmö-Bromma
07.00-08.15     12345__
10.40-11.55     ______7
Bromma-Malmö
18.00-19.15     12345_7
Bromma-Halmstad
15.10-16.15     12345_7
Halmstad-Bromma
16.35-17.40     12345_7
Bromma-Ängelholm
08.20-09.30     12345__
Ängelholm-Bromma
09.50-11.00     12345__
Bromma-Visby
12.15-12.55     ______7
16.00-16.40     12345__
Visby-Bromma
13.15-13.55     ______7
17.00-17.40     12345__

(Foto: Bene Riobó)

3 kommentarer

  1. Denna artikel skrevs den 1/6, det är nu 22/8 2020. När kommer det att släppas några turlistor inför hösten?

    1. Så här skriver BRA på sin hemsida: ”Vi befinner oss sedan den 6 april i en företagsrekonstruktion och all vår egen trafik är därför tillfälligt pausad. Vi jobbar just nu med fullt fokus på att starta upp vår trafik igen under hösten. Vår bokning planeras öppna upp senare i sommar och sannolikt kommer vi att flyga de linjer ni efterfrågar mest”… ”Vi kommer att återkomma under senare delen av sommaren med mer info om destinationer, tidtabell samt exakt startdatum då vi kör igång igen till hösten.”

      BRA planerar att börja flyga den 18 september och en tidtabell är nog att vänta inom den närmaste tiden om BRA fortsatt har planen att återkomma under senare delen av sommaren med mer info om destinationer och tidtabell.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.