Misslyckad raketuppskjutning från jumbojet

Richard Bransons Virgin Orbit som vill kunna skjuta upp satelliter i rymden misslyckades med ett av sina hittills viktigaste och svåraste steg när man försökte att skicka upp en rakt i rymden från en Boeing 747 utan att lyckas.

Virgin Orbit har nyligen misslyckats med ett försök att skjuta upp en rakt i rymden vilket det Richard Branson-ägda bolaget vill lyckas med för att så småningom kunna skjuta upp satelliter i rymden. Det test som utfördes och misslyckades fick avbrytas kort efter att man skickat iväg en raket från en Boeing 747 som används av Virgin Orbit uppger Reuters.

Det är oklart varför testet misslyckades så pass omgående, men det ska ha uppstått en avvikelse i ett tidigt skede av raketflygningen och Virgin Orbit säger att man kommer att lära sig mer nu då man analyserar den enorma mängd data som man samlat in.

Raketen som sköts iväg i testet kallas för LauncherOne och var drygt 21 meter lång och var fastmonterad nära flygplanskroppen på vänster vinge på den specialkonfigurerade Boeing 747 som har namnet Cosmic Girl som används i Virgin Orbits verksamhet. Flygplansindividen Cosmic Girl har tidigare flugit passagerare för Virgin Atlantic, men är sedan 2015 baserad på Long Beachs flygplats.

(Foto: Crishazzard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.