Miljardförlust för Norwegian

Norwegian redovisar en förlust på två miljarder svenska kronor för det första kvartalet 2020 som givetvis påverkats av coronakrisen.

I ett börsmeddelande redovisar Norwegian sitt ekonomiska resultat för det första kvartalet 2020. Delvis på grund av coronakrisen så redovisar det norska lågprisflygbolaget ett rörelseförlust på två miljarder svenska kronor. Det första kvartalet 2019 gjorde bolaget en rörelseförlust på närmare 1,5 miljarder svenska kronor.

”Som förväntat och som vi har signalerat till marknaden vid ett flertal tillfällen så har siffrorna för första kvartalet påverkats kraftigt av COVID-19-krisen. De kommande månaderna blir krävande för Norwegian och flygbranschen men vårt mål är att se till att bolaget fortsätter behålla en stark position”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Norwegian befinner sig nu i en viloperiod samtidigt som bolaget genomgår en omfattande omstrukturering för att säkerställa en bra grund för framtiden. För stunden har man enbart inrikestrafik i Norge som den norska staten finansierar och enligt tidigare planer kommer Norwegian inte att flyga utanför Norge förrän i mars 2021.

”Så fort världen återgår till det normala är vi redo med ett ännu bättre serviceerbjudande till våra kunder”, säger Jacob Schram.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.