Flygplatschef: Tillväxt på sikt men alla flygplatser överlever inte

Flygtrafiken kommer att växa på sikt, men coronakrisen kan innebära slutet för några flygplatser i Sverige. Det tror flygplatschefen på Malmö Airport, Peter Weinhandl.

I en intervju med EFN Ekonomikanalen säger Malmö Airports flygplatschef Peter Weinhandl att han tror på en ökning av flygandet om inga fler pandemier kommer i vägen och om fem till tio år så kommer det att flyga fler passagerare än vad det gjorde under 2019.

Fram tills att ökningen av passagerare sker igen lär det dock bli en tuff tid för flygbranschen i stort. Peter Weinhandl tror att alla de svenska flygplatserna som finns idag inte kommer att klara sig igenom coronakrisen, detta delvis på grund av de låga marginaler som fanns i flygbranschen redan innan coronakrisen. I närheten kring Malmö Airport, Skåne, där kan Kristianstad Österlen Airport hänga löst tror Weinhandl.

”Om vi tittar på Ängelholm med ganska mycket människor omkring sig så har väl de en marknad. Malmö tror jag har sin plats. Kristianstad.. ja det finns ganska många flygplatser runt omkring där och med ett kraftigt tapp så tror jag att det blir ganska tufft för dem.” säger Peter Weinhandl till EFN Ekonomikanalen.

Flygplatschefen pekar även på vikten av att BRA tar sig igenom sin rekonstruktion för Malmö Airports del. Innan coronakrisen var BRA det största inrikesbolaget på Malmö Airport.

(Foto: Kalle Sanner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.