SAS skruvar upp i Danmark

I början av juni ökar SAS sin inrikestrafik i Danmark när man utökar antalet avgångar till Aalborg och återupptar flygningar till Aarhus. Samtidigt finns det inga besked om när SAS kommer att återuppta och utöka inrikesflyget i Sverige.

Den 2 juni ökar SAS antalet flygningar från Köpenhamn till Aalborg och samtidigt börjar man att flyga mellan den danska huvudstaden och Aarhus. Det skriver check-in.dk. Köpenhamn-Aalborg flygs idag med upp till två dagliga avgångar med ATR 72-600, men från och med juni blir det upp till tre dagliga avgångar med både ATR och Bombardier CRJ 900. 

När SAS återupptar flygningarna till Aarhus flygplats den 2 juni så öppnar den danska flygplatsen upp igen efter en tid av nedstängning enligt ett pressmeddelande från Aarhus flygplats. SAS kommer att flyga till Aarhus från Köpenhamn två gånger per dag varje vardag samt en avgång på söndagar. Samtliga avgångar blir med ATR 72-600. 

Medan Danmark öppnar upp och SAS ser en ökad efterfrågan på inrikesresor i landet så ökar man antalet flygningar, men det finns än så länge ingen indikation om att SAS avser att göra något liknande i Sverige än så länge. Det finns dock trafik planerad till destinationer som SAS inte trafikerar just nu i Sverige i bokningssystemet från den 15 juni. 

(Foto: G B_NZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.