Brussels Airlines återupptar delvis flygningarna till Sverige

Stockholm återkommer under sommaren men inte Göteborg. Det är resultatet av Brussels Airlines uppstart som innebär att man ska flyga närmare en tredjedel av sitt planerade trafikprogram under sommaren.

Mellan den 15 juni och 31 augusti ska Brussels Airlines successivt dra igång sin verksamhet efter ett uppehåll på tolv veckor på grund av coroanpandemin enligt ett pressmeddelande. Under sommaren kommer Brussels Airlines att flyga 30 procent av sitt planerade kortlinjetrafikprogram och 40 procent av sitt planerade långlinjetrafikprogram från Bryssel.

Brussels Airlines kommer att starta upp linjer i fyra steg, två i juni och i juli respektive i augusti. I det första steget börjar Brussels Airlines att flyga till bland annat Berlin, Köpenhamn och Rom som sedan följs av flygningar till bland annat London, Paris och semesterdestinationer som Dubrovnik. I juli kommer Brussels Airlines att återuppta sina flygningar till Sverige och då Stockholm Bromma. Även Oslo kommer att börja trafikeras igen under juli.

En destination som däremot inte ser ut att återkomma i Brussels Airlines linjenät under sommaren är Göteborg som inte finns med på kartan över Brussels Airlines linjenät. Bolaget skriver dock i ett pressmeddelande att man kommer presentera fler destinationer under de kommande månaderna inför trafiken till hösten och vintern, vilket öppnar för att Göteborg får plats i Brussels Airlines linjenät igen.

”I sommar börjar vi smått för att följa efterfrågan på marknaden, men vi planerar att utöka vårt nätverk från september och framåt när efterfrågan ökar igen och restriktionerna upphävs. I slutet av detta året hoppas vi kunna erbjuda 50 procent av flygningarna som var planerade innan coronaviruskrisen bröt ut”, säger Brussels Airlines VD Dieter Vranckx.

Totalt kommer Brussels Airlines att flyga 59 destinationer i Europa, USA och Afrika i augusti med ett reducerat antal avgångar.

(Foto: Aero Pixels)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.