Lufthansa: 100 flygplan försvinner permanent

Lufthansa planerar för att flera hundra av deras flygplan kommer att stå på marken både under 2021 samt 2022 och när man sedan hoppas vara ute ur krisen 2023 så kommer flygplansflottan att bestå av 100 flygplan färre än innan coronakrisen.

I ett brev till de anställda från Lufthansas ledning skriver man att 300 av de totalt 760 flygplan som koncernen har kommer att stå på marken under 2021 och att 200 stycken kommer att stå kvar på marken under 2022. Det är resultatet av coronakrisen och under sommaren 2023 när man förhoppningsvis har lagt krisen bakom sig så kommer Lufthansa Groups flotta att permanent bestå av 100 flygplan färre jämfört med 2019 och före coronakrisen rapporterar Reuters.

Den minskade flygplansflottan innebär även en minskad personalstyrka och förutom flygbolagen i sig kommer även underhållsorganisationen Lufthansa Technik och cateringbolaget LSG att säga upp en märkbart stor andel anställda enligt brevet från Lufthansas ledning till de anställda.

I april varnade Lufthansa för att 10 000 anställda kan komma att förlora sina jobb då de blir övertaliga på grund av den minskade verksamheten. Under 2019 hade Lufthansa-koncernen 138 000 anställda.

(Foto: Grogri)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.