Nytt flygplan på plats hos Umeå Fallskärmsklubb

Söndagen den 14 juli 2019 kraschade Umeå Fallskärmsklubbs flygplan och nio personer omkom. Nu har fallskärmsklubben tagit emot sitt nya flygplan efter den hemska kraschen för drygt tio månader sedan.

Klockan 13.33 den 14 juli 2019 lyfte ett GippsAero GA8 Airvan-flygplan från Umeå Fallskärmsklubb med nio personer ombord från Umeå flygplats för att utföra fallskärmshopp. Något gick dock fel och flygplanet störtade och samtliga ombord omkom. För Umeå Fallskärmsklubb har tiden sedan kraschen inneburit att man varit utan ett flygplan, men i slutet på förra veckan landade klubbens nya flygplan på Umeå flygplats.

Umeå Fallskärmsklubbs nya flygplan, en Cessna 206, är något mindre än klubbens tidigare flygplan, men är så pass mycket snabbare att den klarar fler hopp per timme och är mer ekonomisk berättar flygchef Ronny Wernersson för SVT Västerbotten.

Det nya flygplan för fallskärmsklubben landade på Umeå flygplats på fredagskvällen i förra veckan och redan på lördagen genomförde man de första fallskärmshoppen med hjälp av det för klubben nya flygplanet. I samband med de första hoppen efter olyckan i juli förra året säger Peder Nyman från Umeå Fallskärmsklubb till SVT Västerbotten att ”nu kan vi få gå vidare och börja om på nytt”.

Se det första hoppet från Umeå Fallskärmsklubbs nya Cessna 206.

(Foto: USCBP, flygplanet på bilden är inte Umeå Fallskärmsklubbs nya flygplan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.